El PSC dóna per mort fins al proper mandat el Pla Urbanístic que ha motivat el trencament del govern

L’exalcalde Pere Tort ha dit que “per aquesta legislatura donem per mort” el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM); el nou planejament urbà de Sant Martí és el motiu argüit per CiU per foragitar el PSC del govern local. Tort creu que un tema d’aquesta importància només es pot aprovar amb consens, i tampoc veu a ERC donant suport al POUM que vol impulsar CiU, atès el seu posicionament en el polígon industrial. Però és que ni que CiU i ERC s’unissin per aprovar-lo, Pere Tort no creu que el POUM passés el filtre de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona, perquè és “insostenible”. Per al PSC, insostenible és un Pla que prima el consum de sòl en horitzontal, això és, que els tres sectors de creixement previstos per al poble (seguint el perímetre per la banda de la Serra de Dalt), es destinin només a xalets; en total n’hi anirien cent.

El principal grup de l’oposició explica que la Memòria Social de l’avanç de Pla General, feta a partir de 160 enquestes a martinencs, conclou que el 54% de la població local pot accedir al mercat lliure de pisos i un 45,5% necessita pisos de protecció oficial; a més, ningú que contesti l’enquesta afirma cobrar els 5.000 euros mensuals necessaris per afrontar una hipoteca d’un xalet. Amb aquestes dades, Pere Tort pregunta a CiU: “si volen xalets, per a qui els volen?”. Creu que CiU vol “seleccionar el tipus de gent, ser classistes, que només hi vagin a viure els rics” perquè en el fons, la gent que pugui anar a viure en pisos “són els vots que no controlo”, ha sentenciat Tort, posant-se en la pell de l’alcalde Ramon Carbó.

El PSC vol fer compatibles cases i pisos. La Memòria Social apuntava que calen 300 pisos socials a Sant Martí en els propers vint anys. Com que CiU no en volia cap, el redactor del POUM va fer una proposta de 130 pisos, però CiU només admet els que marqui la llei, que serien uns 25. Pere Tort també ha dit que el dia abans que el traiés del govern, va oferir a Carbó renunciar a l’any d’alcaldia que li corresponia segons el pacte de govern, a canvi de salvar el Pla d’Ordenació Urbanística: “li vaig dir: si la teva obsessió és l’alcaldia, jo renuncio”. Va ser l’epitafi del pacte CiU-PSC.

Autor entrada: fullinter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *