coronavirus barcelona

Coronavirus: la indústria turística espanyola reforça les grans pèrdues a Setmana Santa

La indústria turística espanyola s’ha reduït a les grans pèrdues durant el període de Setmana Santa i més enllà, ja que la gent cancel·la els plans de viatges i els principals esdeveniments es posposen com a conseqüència del coronavirus.

coronavirus barcelona

L’any passat, prop de 84 milions de persones van visitar Espanya, 18 milions del Regne Unit. El turisme és la tercera indústria més gran del país, que representa l’11% del PIB. Fins i tot abans de les severes restriccions, incloses la clausura d’escoles i la prohibició de grans esdeveniments públics, anunciades a la zona de Madrid, les reserves es van reduir.

Segons la confederació hotelera espanyola, les reserves ja baixaven del 20-30%, en particular per a vacances a Catalunya, València i les Illes Balears i Canàries, al febrer en comparació amb l’any passat. Les reserves d’hotel van baixar un 24% a Madrid i un 20% a Barcelona.

“L’impacte és realment significatiu, especialment en congressos i visitants que recorren llargues distàncies”, va dir Ramón Estalella en nom de la confederació. “Si només dura un mes, l’impacte no serà tan gran un cop es restableixi la confiança. Però és impossible predir. Cada dia hi ha nous anuncis de diferents països i regions i mesures governamentals que canvien les perspectives. ”

La prohibició de viatges organitzats per Imserso, l’organisme estatal que organitza vacances i sortides per a gent gran, tindrà un efecte enorme en moltes parts d’Espanya, va afegir Estalella.

L’ensurt per a la salut suposa un nou cop per a la indústria turística espanyola, que encara no s’ha recuperat del col·lapse de Thomas Cook l’any passat.

Tot i que no hi ha xifres disponibles, les proves anecdòtiques indiquen una forta davallada del nombre de visitants de la Xina, Corea del Sud i el Japó. A Barcelona, els turistes xinesos van representar el 38% de la despesa minorista el 2019, gran part en roba i articles de luxe.

Dijous, Catalunya s’unirà a Madrid i a parts del País Vasc prohibint reunions esportives, religioses i altres de més de 1.000 persones.

Els esdeveniments importants ja s’han cancel·lat a altres llocs d’Espanya. El festival de Las Fallas, a València, que s’havia d’iniciar diumenge i atrau desenes de milers de visitants d’Espanya i de l’estranger, s’ha suspès indefinidament.

Més de 700 associacions de veïns passen mesos creant grans efígies de personatges famosos o històrics per a la festa, celebrada nominalment en honor de Sant Josep. Es cremen al final de l’esdeveniment de cinc dies, que s’estima que aportarà uns 700 milions d’euros (610 milions de lliures) a l’economia local.

Post Author: fullinter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *