tecnics d'aire acondicionat

【T’interessa*】Què necessito saber per portar jo el manteniment del aire condicionat? ✅

Els aires condicionats són els dispositius que utilitzem per a les situacions de calor, són electrodomèstics imprescindibles a les llars i oficines. Ja que té a veure amb el sistema de ventilació dels espais que habitem, és recomanable portar un adequat manteniment de l’aire condicionat. És un procés obligatori si comptem amb un o més d’aquests dispositius.

tecnics d'aire acondicionat

Per facilitar el procés de manteniment he creat una mena de guia simple on ressaltaré els factors més importants a consideres al moment de cuidar el nostre aire condicionat i fer el servei tècnic i la asistència del aire acondicionat comprat.

No ho dubtis més i posa en pràctica els següents consells i recomanacions que hem portat per a tu. Allarga la vida útil del dispositiu de refrigeració i no passis un estiu calorós.

Cada quant temps hem de fer manteniment al nostre aire condicionat?

Pel que fa a el temps és dels aspectes més importants. Ja que això dependrà fonamentalment si l’aparell és utilitzat durant tot l’any o únicament en la temporada d’estiu.

Realitzar una revisió externa i interna

Potser el nostre aire condicionat externament aparent estar en perfecte estat, però la part interna de l’equip va poder deteriorar-se per agressors externs que moltes vegades no són fàcils de detectar per la vista. Per això és recomanable fer una revisió integral de l’aire condicionat.

Manteniment de l’Exterior

La part externa de l’aire pot ser agredit i presentar fuites de gas i fins i tot additius refrigerants. Els que per descomptat no només danyen el nostre dispositiu sinó que agredeixen el medi ambient. Llavors en primer lloc hem de verificar l’absència de fuites.

Un altre punt extern a considerar són les bases de l’aire condicionat, ja que poden corroir i danyar-se amb el passar el temps. Aquestes peces són fàcilment oxidables a l’entrar en contacte amb l’aigua. Per això és recomanable comprovar les seves condicions.

A més cal eliminar tot temps d’obstrucció que s’ubiqui en el trajecte per on passa l’aire a través de les canonades.

Emprant un raspall de bona mida podem desempolsar el que es trobi acumulat entre les escletxes de l’aire condicionat. Els al·lèrgens són causants d’al·lèrgies i malalties recurrents. És aconsellable fer-ho amb periodicitat.

Manteniment de l’interior de l’aire acondicionat

Com qualsevol filtre, els filtre utilitzats en l’aire condicionat solen recol·lectar pols i residus que tapen els orificis, aquests han de netejar amb regularitat. És tan fàcil com retirar-lo, rentar-lo amb aigua i eliminar els residus que van ser acumulant-se. Si observes algun dany o imperfecció en el filtre, et recomanem retirar-lo i canviar-lo.

Fins i tot en la part inferior dels filtres pots aclarir perquè l’aigua residual circuli lliurement. Pots combinar 2 gotes de lleixiu amb abundant aigua. Has de tenir molt amb compte amb no mullar cap de les part electròniques de l’aire condicionat.

Posterior a això és recomanable encendre l’aire condicionat en mode ventilador. I deixar-ho en aquesta manera almenys 20 minuts.

Fins i tot la safata i el tub recol·lector s’han de netejar amb regularitat. Si tens la possibilitat combina l’aigua amb bactericides o desinfectants per deixar una àrea més asèptica, lliure de gèrmens.

Per culminar et recomanem controlar el procés de l’termòstat. Cal vigilar que no superi els nivells que recomana el fabricant.

També és comú realitzar el manteniment amb altres tècniques més simples per allargar la mitjana de vida d’aquest dispositiu. Per exemple no fer servir l’aire condicionat mai al límit superior ni en l’inferior. Això limités la demanda d’el dispositiu sense exigir-li la seva màxima potència.

Amb aquests simples procediments assegurem oferir un major temps de vida útil al nostre aire condicionat. Tenir un ús responsable pot garantir un dispositiu que duri per molts anys.

Contractar tècnics per al manteniment

Si vols fer un manteniment exhaustiu i complet, et recomanem contractar els serveis d’un tècnic que compti amb les eines i additius químics necessaris per a tal procés. I al mirar una empresa d’aire acondicionat, mira que tingui reputació, al link tens un exemple on pots mirar qui son, i tot.

De vegades els aires condicionats no són rentats amb periodicitat i els residus obstrueixen la totalitat de les canonades, les fuites són múltiples i per a nosaltres és complicat resoldre-ho. Per a això podem optar pels serveis d’un tècnic en manteniment i refrigeració d’aires condicionats.

Post Author: fullinter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *