Renfe i l’Ajuntament esperen ampliar l’aparcament de l’estació i posar un ascensor per arribar a les vies

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia vol que l’estació de rodalies de Renfe ampliï el seu aparcament per així permetre a un major nombre d’usuaris fer ús d’aquest servei. Per poder fer això s’han iniciat els contactes amb la companyia ferroviària per intentar buscar solucions i permetre una ampliació de les places. A més a més, l’Ajuntament també s’ha posat en contacte amb Renfe per demanar-los les millores d’accessibilitat a les vies per a persones amb discapacitat sense haver de creuar per la superfície.

L’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, ha explicat sobre el conflicte amb el Ministeri de Foment i el pas de l’AVE, que actualment el contenciós està retirat i ara Foment està negociant amb la fragmentadora el seu trasllat. Un cop s’aconsegueixi aquest objectiu el Ministeri ha de descontaminar els terrenys i cedir-los a l’Ajuntament. Aquest fet, juntament amb el Pla d’Ordenació Urbana Municipal que actualment s’està redactant, permetran a l’Ajuntament de buscar la manera per tenir els terrenys que permetin la construcció d’aquest nou aparcament, un aparcament que no es preveu que pugui estar enllestit abans del 2006, ja que de moment només s’ha constatat la voluntat per part de les dues parts de tirar-lo endavant. L’espai que es preveu que pugui acollir aquest aparcament és el que està entorn del transformador d’electricitat.

Paral·lel a la reforma de l’aparcament també es podria buscar la manera de millorar l’accessibilitat a les andanes, i aquest fet seria amb la construcció d’una passarel·la per sobre de les vies del tren que permetés la instal·lació d’un ascensor.

Una altra demanda que l’Ajuntament ha fet és que Renfe enderroqui les cases que ara hi ha just davant de l’edifici de l’estació. Sobre l’ampliació de la freqüència de trens, Amat explica que ara per ara és difícil perquè la companyia ferroviària es guia per les ràtios d’utilització per fer les ampliacions, i encara no s’hi arriba, tot i que sembla que l’ús que es fa del tren és elevat i que es podria arribar a aquestes xifres necessàries perquè Renfe opti per l’increment de la freqüència de trens.

La línia de trens orbital, que es preveu construir abans de 20 anys, segons el pla d’infraestructures del govern, també es beneficiarà d’aquestes millores.

Post Author: fullinter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *