La Fira del Gall manté els estàndards de qualitat amb 12.000 plats d’aviram servits i la venda de 3.100 aus

El president del Patronat Municipal de Comerç i Turisme, el regidor Joan Pareta, ha fet una valoració altament positiva de l’evolució de la Fira del Gall, que va omplir els carrers del centre de Vilafranca durant tot el dissabte i diumenge passats, i va generar una dinàmica comercial important.

Enguany l’espai de venda d’aviram viu s’havia ampliat, ja que les parades es distribuïen en dos carrils de la rambla de Sant Francesc, evitant així les aglomeracions d’altres anys, quan es concentraven en un sol carril. A aquest major espai també s’hi sumava un altre factor, com és la disminució lleugera del nombre de parades. Amb tot, les vendes van ser molt similars a les d’altres anys. Un indicador són les peces d’aviram que es van portar a l’escoxador gratuït, que van ser unes 1.900, unes 200 menys que en anys anteriors. Pareta admet que “les vendes van ser una mica menors que l’any passat, però comparat amb altres anys en què la fira està més separada del Nadal, són més o menys iguals”. També va explicar que alguns clients ja s’havien compromès amb els criadors d’anar-los a buscar la peça d’aviram durant aquesta setmana, en una data més pròxima al 25 de desembre.

Una llunyania de la festivitat de Nadal que ha afavorit, en canvi, al comerç, ja que segons Pareta, a una setmana del dia 25 ha estat molta la gent que ha acudit a comprar al centre, coincidint amb la Fira del Gall, especialment el dissabte.

Pel que fa a la Mostra Gastronòmica muntada sota la carpa de la rambla, es van servir uns 12.000 plats, en la línia de cada any, si bé amb la singularitat que per primera vegada s’han equiparat el nombre de racions servides dissabte i diumenge (habitualment se’n servien més diumenge que dissabte, tot i obrir una hora més tard), segons paraules del regidor vilafranquí. En definitiva, Joan Pareta creu que “hem suportat la pressió mediàtica dels últims mesos” amb les pors generades per la grip aviària.

Quant als vins negres de la DO Penedès, a la Mostra Gastronòmica es van lliurar més de 4.200 copes de vidre i es van arribar a servir gairebé 5.000 degustacions de vi; al Superceller, es van servir quasi 6.000 degustacions de vi, amb un augment de la tendència de major interès per part del jovent; al Rebost de Nadal, es va mantenir el nivell de vendes de l’any passat (unes 1.100 ampolles, de les quals el 70% de vi negre i el 30% de vi blanc, rosat o cava); pel que fa a les vuit sessions d’iniciació al tast de vi, hi van prendre part unes 250 persones; finalment, el concurs de vins negres va ser el més concorregut dels últims anys (40 persones), amb victòria per a Paddy Marimon, segon Jordi Viader i tercera Magda Moliné.

Post Author: fullinter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *