La major companyia d’oli d’oliva del món a Espanya va perdre 179 milions d’euros de l’any passat

Moltes empreses per causa de la crisi que aquesta s’enfronta Espanya han tingut pèrdues multimilionàries les quals per molts s’han tornat irreparables, mentre que altres s’han pogut sobreposar d’elles. I aquest és el cas de la major companyia d’oli d’oliva del món, el qual registre pèrdues multimilionàries l’any passat de 179 milions d ‘€ i que actualment es troba a la vora del col·lapse.

L’empresa espanyola Deoleo, l’embotelladora més gran del món de marques com Carbonell, Hojiblanca i Kiope, va veure caure la seva facturació en un 15% el que representa 695 milions d’euros, després d’un augment en el preu de l’oli d’oliva. Encara que és important esmentar que no només a Espanya sinó a la resta del món el que s’està fent front a una situació econòmica bastant fort.

Les seves vendes també es van reduir en un 22% després d’una decisió “estratègica” per a operar de forma rendible. Els preus van pujar l’any passat a causa de les males collites a Espanya i Itàlia, els principals productors del món.

Un brot de bacteris en el sud d’Itàlia, va infectar almenys un milió d’arbres i també va conduir a la collita més baixa del país en 25 anys. Pel que en aquest temps cal cuidar i buscar fer créixer la producció.

Deoleo ara va a vendre la seva fàbrica d’Antequera i també planeja acomiadar els treballadors a les seves oficines, encara que no està clar quants perdran els seus llocs de treball. I això es deu al fet que amb aquesta caiguda a l’empresa li costa molt complir la quota.

Deloeo ha dit que les seves estratègies se centren en les necessitats dels consumidors i la qualitat dels seus productes. Així que si ells aconsegueixen tirar endavant aquests punts que són de gran importància per a l’empresa, pot ser que s’aconsegueixin amb una alça per a aquest nou any i puguin millorar així la producció.

Post Author: fullinter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *