El Gobierno impugnará la impugnación judicial española de la reapertura de oficinas en el extranjero

El Govern català diu que té intenció de lluitar contra la controvèrsia judicial presentada per les autoritats espanyoles al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la reobertura de les seves oficines a l’estranger.

Segons el ministre d’Afers Exteriors, Ernest Maragall, que va estar a Londres el passat divendres per supervisar la reobertura de l’oficina que representa al govern a la capital britànica.

L’oficina de Londres que es dedica a les relacions amb el Regne Unit i Irlanda va ser tancada durant el període de govern directe des de Madrid que va seguir a la declaració d’independència del Parlament.

Al dir que el tribunal no “sorprèn” ni “impressiona”, Maragall va afegir que el govern “tindrà que estudiar el que diu el desafiament i, en funció d’això, ens dirigirem als tribunals amb els seus deures fets”.

No obstant això, el ministre no va descartar discutir el tema amb les autoritats de Madrid: “Si en el procés de reobertura de les pròximes oficines hi ha la menor possibilitat d’un acord, ens alegraríamos”, va dir.

Oficines a Suïssa i Itàlia properament

Passeu el que passa, Maragall va dir que no afectaria el calendari de reobertura de les oficines de la seva seu, ja que les de Suïssa i Itàlia es tornaran a obrir a l’octubre i les d’Estats Units i França al novembre.

Maragall va fer els seus comentaris des del carrer Fleet Street, on es troba l’oficina del govern a Gran Bretanya. L’oficina per al Regne Unit i Irlanda és la segona que es reprèn després que el ministre va supervisar la reobertura de l’oficina a la capital alemanya de Berlín la setmana passada.

Segons Maragall, les oficines d’estrangeria tenen un triple objectiu: representar, establir una presència i influir, “representant a la societat ia les institucions catalanes”.

Pregunta sobre la reobertura de l’agència Diplocat, destinada a donar a conèixer internacionalment a Catalunya, Maragall va dir que es trobava en un procés de “recuperació formal i operativa” i estimava que tornaria a ser operativa a finals de l’any.

 

Post Author: fullinter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *