pis en lloguer a sant marti

✅ Catalunya introdueix controls de lloguer en un decret criticat per totes les parts

La Generalitat va introduir fa algunes setmanes un nou decret que imposava els controls de lloguer a la regió, en una mesura que ha estat criticada per totes les parts.

En virtut del nou decret, publicat al butlletí oficial del Govern regional, els preus de lloguer per a propietats de 150 m2 o menys estan limitats al 10% al 20% del preu índex recomanat en zones on es considera que el mercat de lloguer es troba sota pressió. com el decret els descriu. És a dir, a les zones on la demanda és forta i augmenta els preus del lloguer.

pis en lloguer a sant marti

Hi ha excepcions al límit del 10%, per exemple en funció de l’edat d’una propietat, de la mida i de les instal·lacions comunitàries, que permeten cobrar una escala de preus més elevada. Les cases de nova construcció o reformades poden cobrar lloguers un 20% per sobre dels preus de referència fins a cinc anys.

A Barcelona restarà a l’Ajuntament, l’Ajuntament, que actualment dirigeix l’exdirigent activista d’habitatges Ada Colau, decidirà quins districtes obtindran els controls de lloguer, si no la ciutat sencera.

Els experts en habitatge, inmobiliaries establertes a Barcelona del grup API com la inmobiliaria GUMPER a Sant Martí de Provençals, adverteixen que la normativa podria augmentar els preus del lloguer reduint els subministraments, d’una banda, i perquè l’índex podria sobreestimar el preu de mercat, de l’altra. Alguns experts asseguren que el decret és inconstitucional i no sobreviu als reptes legals que se suposaran.

Grups activistes per l’habitatge com el Sindicat de Llogaters i la Plataforma d’afectats per la hipoteca (PAH), un grup de mà esquerra que l’actual alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, solia representar, asseguren que fomentarà els especuladors immobiliaris. Després d’haver exigit controls de lloguer, aquests grups descriuen el decret com una “farsa” que no controlarà els preus del lloguer. “El que és pitjor, fomentarà que els preus continuïn pujant”, afirma Sindicat, perquè “els preus poden augmentar un 10% o un 15% per sobre de l’índex oficial, que ja es basa en els preus de les bombolles, i que fomentarà que s’infli més. ”

Tot el que queda clar fins ara, segons la premsa local, és que el nou decret ha posat un nou fre al mercat de lloguer a Catalunya, ja que molta gent que busca un lloc on llogar decideix esperar i veure si els preus del lloguer disminueixen com a conseqüència de el nou decret.

Podrien estar esperant una estona. La premsa informa que es necessitarà molts mesos més de treball administratiu perquè el decret estigui operatiu. En primer lloc, la Generalitat, o Ajuntament en el cas de Barcelona, ​​ha de definir quines són les zones “més tenses” i on s’aplicaran els controls de lloguer.

Sembla que aquest decret està mig cuit i es podria haver retirat a l’hora de les eleccions per obtenir guanys polítics. “No hi ha dubte que genera dubtes i molta incertesa”, afirma Gufré Homedes, cap dels agents immobiliaris locals Amat, en comentaris a la premsa espanyola.

Tanmateix, aquest decret acaba funcionant, és poc probable que afecti el mercat de lloguers de cases de vacances a la costa, ja que probablement aquestes zones s’escaparan dels controls de lloguer. No obstant això, podria afectar a les inversions de lloguer a Barcelona, ​​i no d’una manera que ho esperen els autors. Els experts de la indústria adverteixen que aquest decret mal concebut acabarà fent retrocedir els lloguers a Barcelona. I mai no se sap com s’utilitzaran o maltractaran les lleis amb mal estat a Espanya.

Els controls de lloguer als mercats calents no redueixen la demanda ni milloren l’accés a l’habitatge. Igual que els controls de preus dels béns de consum en països com Veneçuela, acabes amb prestatges buits.

La pàgina oficial de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per calcular el preu de l’índex de lloguer es troba aquí: http://agenciahabitatge.gencat.cat/indexdelloguer/

Post Author: fullinter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *