beneficios del ácido hialurónico para la piel

3 claus per entendre els beneficis del ácid hialurònic

Moltes persones passen innombrables hores utilitzant productes de bellesa nocius per mantenir la seva pell vibrant i jove. Però hi ha una millor manera. L’àcid hialurònic (HA) pot mantenir la seva pell brillant, i també beneficia les seves articulacions, tot sense els efectes secundaris nocius dels productes tòxics de la pell.

L’àcid hialurònic, també anomenat hyaluronan, és sovint recomanat per dermatòlegs i altres metges per la seva capacitat de millorar la textura i l’aparença de la pell, a més de reduir el dolor articular i altres símptomes associats a l’envelliment. Probablement, l’HA és la més coneguda per la seva inclusió en sèrums de pell anti-envelliment a preus, però també hi trobarà fórmules de suport conjunt, tractaments de greix, gotes d’ulls i bàlsam de llavis.

beneficios del ácido hialurónico para la piel

Llavors, què és exactament l’àcid hialurònic i com funciona? L’àcid hialurònic és una substància lubricant i clara, produïda pel cos naturalment. Al cos humà, l’àcid hialurònic es troba a les concentracions més grans de la pell, dins de les articulacions, dins dels endolls dels ulls i en altres teixits on ajuda a mantenir el col·lagen, augmenta la humitat i proporciona flexibilitat i elasticitat.

Avui dia, l’HA s’incorpora a diferents productes de bellesa i cura de la salut contra l’envelliment: ara podeu trobar locions d’àcid hialurònic, cremes, sèrums.. i suplements que es venen a les botigues online i físiques d’aliments saludables. Hi ha moltes possibilitats que el vostre dermatòleg ofereixi HA en forma d’injecció.

L’àcid hialurònic també és un ingredient natural en el brou d’os, per la qual cosa afegir més brou d’os o proteïna en pols a partir de caldo d’os a la seva dieta pot augmentar automàticament la seva ingesta de HA.

Quan s’aplica tòpicament, l’àcid hialurònic no es pot absorbir. L’hialuronat de sodi, però, és la sal de l’àcid hialurònic. Com que es tracta d’una mida molecular molt menor, l’hialuronat de sodi pot penetrar la pell quan s’aplica per via tòpica i, per tant, apareix en cremes i altres pocions.

6 Beneficis àcids hialurònics
1. Hidrata la pell seca i envellida
Sí, l’àcid hialurònic és un hidratador. Moltes persones informen que la seva pell se sent “més fosca”, les bosses sota els ulls es tornen més lleugeres i la textura de la pell és més suau després d’aplicar sèrums que contenen àcid hialurònic. La forma principal en la qual l’HA ajuda a millorar l’aparença de la “pell coronada” (la pell envellida a causa de l’exposició al sol) és reduint la pèrdua d’aigua. De fet, un dels motius pels quals els tractaments de reemplaçament d’hormones de vegades fan que la pell es vegi més juvenil i menys danyada al sol és perquè augmenten la concentració de HA en la pell. (1)

La sequedat, la caspa, els ulls o els llavis caiguts, i la sagacidad estan associats amb l’envelliment de la pell, ja que a mesura que arribem les molècules més velles a la nostra pell, perden una part de la seva capacitat d’unir-se i retenir l’aigua. Això no només provoca sequedat, sinó que també disminueix el volum de la pell. L’envelliment de la pell es desencadena tant per l’envelliment intrínsec com extrínsec, és a dir, l’exposició ambiental diària als contaminants i la llum ultraviolada, juntament amb el “procés normal d’envelliment”. Els estudis mostren que hi ha diversos llocs en la pell implicats en el control de la síntesi, deposició HA , associació i degradació de cèl·lules i proteïnes.

Els investigadors han descobert que la sequedat del estrato córneo causada per l’exposició prolongada al sol juga un paper important en la formació d’arrugues. Ara s’ha demostrat que les arrugues i les línies fines solen ser també més visibles en poca humitat en comparació amb els ambients d’alta humitat, ja que redueixen encara més la capacitat de retenció d’aigua i l’elasticitat de la pell. L’HA pot ajudar a reduir de manera natural els signes de l’envelliment disminuint la “pèrdua d’aigua de l’epidermis” associada amb l’exposició al sol, la sequedat de la pell o l’escamot.

2. Ajuda a reduir les arrugues
Encara que la majoria de les investigacions mostren que l’HA pot trigar sis setmanes o més a millorar l’aparença de la pell, alguns estudis han descobert que els sèrums antiarrugues i els cremes oculars a vegades poden començar a funcionar en només dues o quatre setmanes d’ús. Per obtenir resultats substancials contra l’envelliment, els dermatòlegs utilitzen ara injeccions de receptes o fórmules que contenen àcids hialurònics (incloent Juvéderm Ultra Plus o Allergan) durant diversos mesos per reduir la sagginess dels llavis i els ulls.

Els resultats d’un estudi clínic aleatoritzat doble ciego de 2014 que apareix al Journal of Cosmetic Dermatology mostren que els productes que contenen àcid hialurònic disminuïen efectivament l’aparició d’arrugues i disminució de la inflamació de la pell durant els 30 dies posteriors a un ús constant. Alguns participants de l’estudi també van informar que experimentaven llavis més complets i que augmentaven el volum de la galta al final d’un mes (dos trets associats a tenir un aspecte juvenil).

El procés es va dur a terme en 40 dones adultes que van mostrar signes clínics lleus o moderats d’envelliment cutani abans de l’estudi, incloent disminució del volum de la pell i alteracions en la superfície de la pell. Després d’aplicar un producte anomenat Fillerina (que conté sis formes d’àcid hialurònic) o un producte placebo, els resultats es van mesurar després de tres hores i després de set, 14 i 30 dies després. (2)

Els investigadors van trobar que, després de 30 dies (i alguns començaven després de 14 dies), aquells que utilitzaven Fillerina van mostrar “millores significatives en els contorns i volums facials” en comparació amb el grup placebo i amb les mesures de referència. El grup de tractament actiu va experimentar reduccions en la flacciditat de la cara i els contorns de pòmuls, augment del volum dels llavis i disminució de la profunditat i el volum de les arrugues, mentre que el grup placebo no va veure cap millora.

Un estudi separat publicat a The Journal of Dermatology Clínica i Estètica va avaluar una nova preparació tòpica d’àcid nanohialurònic de baixa molecular per a les arrugues, la hidratació de la pell i l’elasticitat cutània en humans. Trenta-tres dones amb una edat mitjana de 45 anys van ser estudiades durant vuit setmanes per mesurar l’eficàcia antiarrugues d’un nou àcid nanohialurònic.

Els resultats de l’estudi mostren un efecte hidratant estadísticament significatiu, una textura més fina de la pell i una millor elasticitat de la pell. En conclusió, “el nou àcid nanohialurònic va demostrar clarament un benefici significatiu en la disminució de la profunditat de les arrugues (fins al 40%) i la hidratació de la pell (fins a un 96%) i la fermesa i l’elasticitat de la pell van millorar significativament (fins a un 55% ) al final de vuit setmanes “(3).

3. Sores, cremades solars i reparació de ferides
A més de disminuir l’aparició d’arrugues i sequedat, l’HA és beneficiós per tractar úlceres, ferides, mossegades i ardors per a ferides greus i febles a causa de la forma en que es manté humit el teixit deteriorat. Els avantatges per a la reparació de teixits també inclouen alleujament de cremades solars. Molts tractaments de fred per als llavis i la boca contenen gel d’àcid hialurònic per accelerar el procés de cicatrització i prevenir el craqueig o l’hemorràgia.

L’HA forma part del component estructural de la boca i els llavis, que es componen de teixits connectius formats parcialment per col·lagen i aigua. El colàgeno i l’HA ajuden a donar als llavis la seva estructura i forma. Atès que HA s’uneix a l’aigua, hidrata la pell i els teixits dins de la boca / els llavis i manté les unions de la pell ajustades, ajuda a portar els nutrients als teixits danyats, controla la inflamació i ajuda els fluids a fer residus.

Post Author: fullinter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *