Rècord de participació en les rues de carnaval, només aigualides per la pluja de diumenge

La primera de les grans rues va ser la de divendres al vespre al Vendrell, que va ser tan multitudinària com és habitual. En total, hi van participar 40 carrosses (el màxim que permet l’organització) i 16 comparses.

Tot seguit, a la nit del mateix divendres, va tenir lloc la rua de Segur de Calafell, en què la carrossa “Cavallitus”, de la Ràpita, es va endur el primer premi de 600 euros; segona va quedar la vilafranquina de l’Squash “Somnis d’Àfrica” (450 euros), tercera la martinenca “En so de pau” (300 euros) i quarta “Un món d’il·lusió” (150 euros), de Santa Fe. En la categoria local, van resultar premiades (amb idèntiques remuneracions) “Waterblue”, “Els de Sempre”, “Del Paral·lel al Xurigué” i “Segur de Calafell a la Índia”.

Les comparses guanyadores de la primera de les rues del Carnaval Xurigué van ser “Xina imperial” (local) i “Fantasia Maya” de Torredembarra (visitant), premiades amb 420 euros cadascuna. A Segur, en total hi van prendre part 44 carrosses i 14 comparses.

Rècord a Cunit amb 68 grups
Dissabte a la tarda, Cunit va tornar a viure un carnaval espectacular, amb un total de 68 grups de carrosses i comparses i quasi 5.000 disfresses desfilant pels carrers; tot un rècord. Es calcula que s’hi van aplegar més de 20.000 persones de públic. Les quatre carrosses visitants premiades van ser “En so de pau” (602 euros), “Cavallitus” (451 euros), “Un món d’il·lusió” (301 euros) i “Sirenes” de Canyelles (151 euros). Les quatre carrosses locals premiades, amb idèntiques quantitats, van ser “Fantasia xinesa”, “Alaska”, “Arlequins” i “Nengs”.

Les comparses premiades a Cunit en categoria visitant van ser “Xina imperial” (181 euros), “Fashion 2” de Bellvei (151 euros), “Andi” de les Roquetes (121 euros) i l’arbocenca “Fantasia hivernal” (61 euros). Les comparses locals premiades van ser “Maravilla”, “Els Tastaolletes”, “Quitxalla” i “Los Lunáticos”.

A Cubelles, els tres premis que es concedeixen estan dotats amb 600 euros i van ser per a les carrosses “La tèrmica” (la més original i creativa), “El cupón” (la més divertida) i “Los lápices” (la més elegant), totes tres de Cubelles. En total van participar en la rua deu carrosses, quasi totes locals.

A Piera, la rua de dissabte al vespre va comptar amb vuit carrosses i comparses locals, resultant premiades com a millor comparsa “Duendecillos” (de l’avinguda de Barcelona); “Els Pirates”, dels Falcons de Piera, com a guanyadora del segon concurs de carrosses; i “La fantasia”, segon premi de carrosses.

A la mateixa hora, dissabte al vespre, va tenir lloc la desfilada de carnaval de Sant Sadurní, que enguany va aplegar 23 grups (14 dels quals eren carrosses), tots ells sadurninencs, amb un total de 563 persones desfilant pels carrers de la capital del cava.

Autor entrada: fullinter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *