Llogar el seu apartament per a turistes a Catalunya – llei sobre lloguers de pisos a Catalunya

Vostè viu a Catalunya i vol subarrendar seu apartament o habitació per a turistes? Abans de fer-ho has de saber que hi ha regles les quals s’han de seguir a l’hora d’establir un lloguer.

Catalunya ha estat sempre un país obert al turisme. A més, Barcelona és la ciutat que més es beneficia. Llavors per què hi ha tant turisme en un sol lloc? És fàcil d’entendre, perquè Barcelona té un clima mediterrani i la cultura és rica. En vint anys, el turisme de Barcelona s’ha triplicat, passant de 2,45 milions el 1993 a gairebé 9 milions el 2017.

Els residents, també són les primeres víctimes del “turisme en masses” i es va expressar durant les manifestacions de l’estiu de 2016. Aquesta és la raó principal per què l’Ajuntament de Barcelona ha congelat recentment les concessions de llicències en matèria de turisme a tota la ciutat.

La desgràcia d’alguns és la felicitat d’altres, ja que alguns estan muntant ones de turisme, lloguer d’allotjament o habitacions als turistes il·legalment. Certament, no es pot negar que la crisi econòmica espanyola i la profusió de llocs web com Airbnb, alimenten el desenvolupament d’aquestes accions. D’altra banda, ens trobem en el mateix tema de “consum col·laboratiu”.

Com llogar l’allotjament a turistes legalment?

Per llogar el seu apartament per a turistes, primer ha de ser l’amo de la propietat i després de fer una sol·licitud de llicència turística amb l’ajuntament de la seva ciutat. La llicència turística li permet entrar en “el registre oficial del turisme català” i llogar casa a persones de pas per a un període inferior a tres mesos. S’obliga el propietari a posar tot de la seva vivenda de lloguer turístic.

Amb aquesta llei, queda prohibit que un llogater pugui sotsarrendar una habitació o apartament sense el consentiment del propietari. Els textos legals estableixen clarament que només l’amo de la propietat pot autoritzar l’arrendament de la propietat. És l’únic a fer una sol·licitud de llicència turística amb l’ajuntament de la seva ciutat. Pel que necessita clarament el permís del propietari per llogar als turistes i per obtenir una llicència turística. Sense aquest permís, està subjecte a sancions de risc.

Molts opinen i creuen que aquestes mesures es van prendre per tal de disminuir el turisme a la zona i no és així, totes aquestes lleis es fan per tal d’emparar tant als propietaris com els turistes per evitar que es generin qualsevol tipus de controvèrsies que puguin comportar problemes majors.

Autor entrada: fullinter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *