Les Inversions Estrangeres a Catalunya arriben 4,8 mil Milions d’euros

L’any 2016 va marcar el segon millor any en la sèrie històrica en termes d’inversió estrangera a Catalunya, per un total de 4,8 mil milions d’èuros. Aquesta xifra és un 1,3% inferior a la registrada el 2015, quan la inversió estrangera va registrar un creixement històric de 57,8% en comparació amb l’any anterior.

Per tant, les xifres donades a conèixer aquest dimarts pel Ministeri d’Economia espanyol demostren que les aspiracions a favor de la independència de Catalunya no han afectat negativament la inversió estrangera, per contra; empreses estrangeres han invertit més del 32% a Catalunya entre 2012 i 2017 que en els anys anteriors.

L’economia Catalana és competitiva a escala internacional, va proclamar el ministre Català de Negocis, Jordi Baiget, afegint que aquests comentaris referents als efectes negatius del procés d’independència de Catalunya en les inversions estrangeres han demostrat ser totalment falses. Pel que fa a les exportacions catalanes, les mateixes van ascendir de 5,3 mil milions d’èuros al gener, la xifra més alta per aquest mes.

Segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri espanyol d’Economia, Indústria i Competitivitat, Catalunya ocupa el segon lloc en termes d’inversió estrangera a Espanya, que representa el 20% de la inversió i només és superada per Madrid, que va atraure 46, 7% del capital estranger.

Les principals empreses que van invertir a Espanya van ser de Estats Units, per un total de 4,9 mil milions d’èuros, xifra que representa un augment del 126% en comparació amb l’any passat i un 21,2% del volum total. Luxemburg ocupa el segon lloc amb 2,4 mil milions d’èuros, seguit dels Països Baixos amb 2,23 bilions d’euros i Alemanya amb 2,21 bilions d’euros.

Per tant, els països de l’OCDE van representar el 85% de la inversió estrangera, mentre que les procedents de la UE es van reduir en un 21%. La major part de la inversió estrangera es va orientar a les companyies d’electricitat i proveïdors de gas aconseguint un 17,3%, seguit pel sector de les propietats de l’Estat amb un 13,7% i serveis financers amb un 7,8%.

 

La inversió espanyola a l’ exterior

La inversió espanyola a l’exterior va ser de 33,7 mm d’euros, un 23% menys que l’any anterior i l’objectiu principal va ser el Regne Unit, amb el 37% de la inversió total i un total de 8600000000 d’euros. El Regne Unit ocupa el segon lloc, per un total de 2,3 mil milions d’èuros i veient una disminució del 80% en comparació amb altres anys. La inversió espanyola als Països Baixos va arribar 2000000000 euros, en veure l’increment més alt de 195% en comparació amb l’any anterior.

En termes generals, la inversió espanyola a la UE va créixer mentre que els orientats a Amèrica Llatina i els països de l’OCDE es van reduir.

Autor entrada: fullinter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *